top of page

Lansarea oficiala a RoTruck

Lansarea oficială a Asociației Patronale de Food Truck din România, RoTruck, a avut loc în data de 4 aprilie, marcând un pas important în dezvoltarea și promovarea industriei food truck-urilor în țară. Această lansare a avut loc în cadrul prestigioasei conferințe Street Food Business Conference, care a reunit peste 130 de participanți, între care și vendori, organizatori de evenimente de street food și reprezentanți ai industriei.


Domnul Laurențiu Mata, unul dintre fondatorii asociației, a susținut o prezentare în care a subliniat importanța colaborării între antreprenori pentru a promova schimbări legislative care să permită funcționarea food truck-urilor pe domeniul public. De asemenea, el a vorbit despre necesitatea creării și adoptării unor coduri CAEN specifice sectorului food truck. Alături de domnul Mata, și domnul Radu Tănase, reprezentant al Asociației Patronale HORA, a contribuit la prezentare, evidențiind aspectele importante ale asocierii antreprenorilor în acest demers.Discuțiile au continuat cu prezentările susținute de domnul Denis Jignea, avocatul RoTruck, și domnul Victor Chivu, membru fondator al RoTruck. Ei au expus aspectele legate de organizarea internă a asociației și au prezentat proiectele de viitor, care vor implica implicarea activă a membrilor săi. Aceste proiecte au ca scop consolidarea poziției food truck-urilor în cadrul industriei alimentației publice, precum și creșterea vizibilității și popularității acestora în rândul consumatorilor.


Reacțiile pozitive din partea vendorilor și organizatorilor de evenimente de street food prezenți la conferință au demonstrat entuziasmul și susținerea acestora pentru inițiativa RoTruck. Evident, industria food truck-urilor în România este în plină ascensiune, iar lansarea asociației patronale reprezintă un pas important în consolidarea și dezvoltarea acesteia.


De asemenea, lansarea RoTruck a atras atenția presei și a diverselor părți interesate din domeniul alimentației publice și al industriei ospitalității. Acest lucru a contribuit la creșterea interesului publicului larg pentru food truck-uri și pentru produsele delicioase și inovatoare pe care acestea le oferă.


Pe lângă aspectele legislative și organizatorice abordate în cadrul conferinței, RoTruck își propune să dezvolte o serie de programe educaționale și de formare pentru membrii săi. Aceste programe vor încuraja antreprenorii să își dezvolte afacerile și să îmbunătățească standarde le de calitate și igienă în domeniul food truck-urilor. De asemenea, asociația își propune să faciliteze comunicarea între membrii săi, pentru a încuraja schimbul de informații și bune practici în cadrul industriei.


Pe termen lung, RoTruck intenționează să colaboreze cu autoritățile locale și naționale pentru a facilita reglementările și autorizațiile necesare pentru funcționarea food truck-urilor în diverse zone din țară. Acest lucru va contribui la crearea unui mediu favorabil dezvoltării și extinderii acestui tip de afacere.


În plus, RoTruck dorește să promoveze food truck-urile ca o alternativă sănătoasă și diversificată la fast-food-urile tradiționale. Prin organizarea de evenimente și festivaluri tematice, asociația speră să atragă un public larg și să îi familiarizeze cu conceptul de food truck, încurajând astfel consumul de produse preparate în acest mod.


Un alt obiectiv important al RoTruck este de a crea o rețea de parteneri și colaboratori din industria alimentară și ospitalității. Prin stabilirea de parteneriate strategice, asociația va putea să ofere membrilor săi acces la resurse, informații și sprijin în dezvoltarea și promovarea afacerilor lor.


În concluzie, lansarea Asociației Patronale de Food Truck din România, RoTruck, reprezintă un pas semnificativ în promovarea și consolidarea industriei food truck-urilor în țară. Prin acțiunile și inițiativele sale, RoTruck își propune să creeze un mediu propice dezvoltării acestui sector, să faciliteze accesul la resurse și informații pentru antreprenori și să promoveze o cultură a calității și inovației în domeniul alimentației publice. Cu sprijinul membrilor săi și al partenerilor, RoTruck are toate premisele să devină un actor important în dezvoltarea și succesul industriei food truck-urilor din România.


Galerie de imagini de la lansarea RoTruck
328 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page